Trivelige Evenskjer

Trivelige Evenskjer

Tonje Unstad til "Verdensdagen for psykisk helse" i Skånlandhallen

Postet av Trivelige Evenskjer den 12. Feb 2020

Tonje Unstad (Foto: Kasper Holgersen)


Hovedkomiteen for "Verdensdagen for psykisk helse", med Laila Benjaminsen, Melita Båfjord, Tone Elvebakk, Dag-Jøran Olsen og Helge Markussen, har hatt sitt første møte i 2020 og har startet planleggingen for hovedmarkeringen i Skånlandhallen. 

Denne internasjonale dagen arrangeres i uke 40 hvert år, og arrangementene i Skånlandhallen har over flere år holdt høy standard med dyktige kjente foredragsholdere og med dyktige nasjonale artister.

Hovedmarkeringen i 2020 arrangeres torsdag 8. oktober og vi kan allerede avsløre at den populære visesangeren Tonje Unstad vil stå for den kulturelle biten denne kvelden.
Tonje Unstad er en nordnorsk visesanger og låtskriver fra Evenes.
Hun har fem plateutgivelser bak seg med egne sanger, og er en etterspurt live-artist og publikumsfavoritt som jevnlig turnérer med ulike konserter. Hun har mottatt en rekke priser, blant annet to Spellemannspriser og Prøysenprisen, og har det siste tiåret også vært en svært populær artist og låtskriver for barn.

Mer info og hele programmet for 2020 vil bli presentert når alt er på plass.

Årets tema for Verdensdagen er Spør mer!
Alle har behov for å bli sett. Det å bli sett gir en følelse av å høre til og være viktig. Tilhørighet er grunnleggende for god psykisk helse. 

Besøk Verdensdagen for psykisk helse på nett!


0 Kommentar

Ketil Stokkan og BBQueen til Midtsommerfesten på Evenskjerdagan

Postet av Trivelige Evenskjer den 12. Feb 2020


Evenskjerdagan arrangeres i 2020 en helg senere enn tidligere år og datoen er 25. til 28. juni.
Arrangørkomiteen er godt i gang med å spikre et spennende program som skal fenge både ung og gammel og allrede nå kan vi presentere dette:

NYHET på Evenskjerdagan! Festen lørdag kveld flyttes fra Kystlagets kai på Fjelldal til Skånlandhallen, og målet for arrangørene SOIF og Skånland Kystlag er å lage en skikkelig god "gammeldags" bygdefest med god blanding av ungdom over 18 år og godt voksne.
Med bandene Ketil Stokkan & Funky Ducks og BBQueen & Roots Juntcion, har vi lagt alt til rette for at denne Midtsommerfesten skal bli en høydare med mange kjente slagere og mye allsang.

Sett av datoen lørdag 27. juni. Dette blir en herlig kveld sammen med venner og bekjente og en nydelig start på sommeren. Vi gleder oss allerede!


PRESSESKRIV KETIL STOKKAN & FUNKY DUCKS

Ketil Stokkan har passert 40 år som plateartist. Spillelista er i dag en NORD NORSK SLAGERPARADE der Ketil med sitt nye band ”Funky Ducks” spiller et stort antall egne sanger (soloutgivelser, MGP og noe blues), samt de mest kjente Zoo låtene. Våren 2020 slippes singelen «Bli her».

 Ketil Stokkans` første live plate, innspilt på Nidelven Scene i Trondheim, ble utgitt sommeren 2018. Sammen med musikerne i ”Funky Ducks” får publikum servert 14 ”levende” slagere på løpende bånd. Dette er antagelig det beste Ketil Stokkan kan vise fram etter mer enn 40 år på veien!

 Ketil Stokkan skrev den offisielle sangen til Arctic Race Of Norway, ”Forza Arctic Race” i 2017, og hvert eneste år siden 2011 har Ketil Stokkan spilt inn CD plater med egen musikk. ”Ta mæ” ble utgitt i 2011. Deretter fulgte en rekke singleplater før det kom kom en dobbel CD med både studio- og live innspillinger fra bluesperioden 1992 – 1994. Så, i mars 2014, kom ”Ikkje legg på”, ei unik samling kjente sanger der Ketil Stokkan omfavner livet i formidling av forsoning, håp og kjærlighet. I 2018 utvidet Ketil Stokkan & Funky Ducks reportuaret med låter som ”Glir Førrbi”,  ”Æ e` norlending og ”Hvil under stjerna”. Sammen med ”Vent, ikkje legg på”, ”Evig Ung”, ”Du e`kje her”, ”Romeo” og ”Brandenburger Tor” blir dette en skikkelig nord norsk slagerparade!

 På scenen presenterer Ketil Stokkan sitt nye orkester ”Funky Ducks”, som består av musikere med stor musikalsk bredde: Andre Stifjell – trommer,   Kenneth Hammer – klaviaturer og Stig Harald Andreassen – bass (også i ZOO og Banana Airlines),  Alle musikerne har årelang erfaring fra ulike musikalske sammensetninger, et garantistempel for kvalitet. Ketil Stokkan & Funky Ducks på scenen er ensbetydende med musikalsk kvalitet, glede, allsang og dansefot. Sjekk direkte link til live album på Spotify!


PRESSESKRIV BBQUEEN & ROOTS JUNCTION

Kanskje et av de mest spennende bandene innenfor norsk roots/blues/americana for tiden. De vekker oppsikt på alle scenene de besøker, og har store planer for 2020/2021. Vi snakker bl.a om innspilling av plate, og flere store festivaler.

Også radiostasjoner har snappet opp låtene deres, og de får stadig mer spilletid.

BBQ lager egne låter, både norsk og engelsk, med inspirasjon bl.a fra gamle blueshelter, og beveger seg svært gjerne utenfor forventede rammer.

De har i tillegg fått to meget renommerte musikere med i familien; Karl Albert Kjærstad (fra bl.a Elements) på Hammond C3-orgel, og Geir Morfjord på trommer. Sistnevnte har spilt sammen med bk.a Ketil Stokkan, KM Myrland, January, Dr. Hook m.fl Dette svinger som f...!

Et konsertbesøk med dette bandet kommer garantert til å berøre deg på flere måter, så gå ikke glipp av BBQueen&RootsJunction!


Feedback:

"Barefootin' er en av de beste låtene vi har hørt på lenge!" (Radio3 Bodø/Blues & Bullshit).

"Det gleder et blueshjerte å få en konsert med innslag fra store deler av bluessjangeren!

Meget bra konsert vi uten problemer kommer til å anbefale og gå god for dersom noen skulle lure på det!" (Stian Fleines, BluesInVest, Melbu).

"Tusen takk til BBQueen! Vi Gleder oss til dere kommer tilbake! Fullt hus fredag og lørdag og kjempestemning! Vi gir dere terningkast 6!" (Nordlændingen Harstad).

"Meget bra konsert! Ønsker å få dere tilbake igjen på våren!" (Stopp Pressen, Oslo 2018).


Bandet består av:
Merethe Torbergsen - vokal & gitar
Ola Kane - gitar & kor
Bjørn Torsteinsen - bass & kor
Geir Morfjord - slagverk & kor
Håvard Eilertsen - gitar & kor
Karl-Albert Kjærstad - orgel


0 Kommentar

Program Samefolkets dag på Lavangseidet og i Evenes 6. februar

Postet av Trivelige Evenskjer den 4. Feb 2020

Fantastisk flott bilde fra åpningen av Värdobäiki samisk senter lørdag 1. februar. 
Daglig leder av senteret Kjersti Myrnes Balto, ordfører i Tjeldsund kommune Helene Johanne Berg Nilsen og sametingspresidenten Aili Keskitalo. (Foto: Per Jan Pedersen)


Dagen 6. februar omtales som «Samefolkets dag» og «Samisk folkedag» og ble vedtatt av Samekonferansen i 1992. Dagen er felles for alle samer i Norge, Finland, Sverige og Russland, og ble feiret for første gang i 1993. 


LAVANGSEIDET BEDEHUSKAPELL
Kl. 1200  Samisk-norsk gudstjeneste ved sokneprest Geir Arne Solum


LAVANGSEIDET GRENDEHUS

Kl. 0900  Flaggheiseing

Kl. 1300  Dørene åpnes; kafe med salg av gomba, kaffe og kaker

Kl. 1500  Taler for dagen ved Ingrid Fløystad og andre. Kulturelt innslag

Kl. 1700  Arrangementet avsluttes


- Gratis pølser med brød til barn under 16 år

- Loddsalg

- Vi tar kontanter, bankkort og Vipps


Arrangør: Loabagaiddie sida SFF

(Forbehold om endringer i programmet)


Se også Evenes kommune sin nettside for program 2020:
https://www.evenes.kommune.no/startsiden/nyhetsarkiv/5677-program-samefolkets-dag.html


0 Kommentar

Powered by: Bloc