VELKOMMEN TIL EVENSKJER I TJELDSUND

DU VIL TRIVES I TJELDSUND

Handelsstedet Evenskjer, på samisk Skánik, er administrasjons- og kommunesenteret i nye Tjeldsund kommune, og ligger midt i hjertet av Nord-Norges mest folkerike region Hålogaland.
En fantastisk spennende region som er fullspekket av vakker natur, vakre opplevelser og mange muligheter.
Regionen er i stor utvikling og de største milliard prosjektene er Hålogalandsveien, utbyggingen av flyplassen og forsvarets flystasjon på Evenes, og ikke minst utbyggingen av Norges Brannskole på Fjelldal. Alle disse nevnte med bare 10-15 minutter med bil fra Evenskjer sentrum.

Med E10 - "Kong Olavs veg" som bindeledd til ytterst i Lofoten og helt opp til Riksgrensen i Sverige, er vi midt i smørøyet for det aller meste. Tjeldsundbrua som har vært et kjent nasjonalt landemerke helt siden 1967, er bare 5 minutter med bil fra sentrum og fører oss over til Norges største øy Hinnøya. Svinger du da til høyre kommer du til Festspillbyen Harstad, og svinger du til venstre kommer du til eksotiske Vesterålen og Lofoten.
I tillegg til å være et naturlig stoppested ved E10, og handelsted for innbyggerne i ETS kommunene, er Evenskjer også vertskap for Sametinget og Várdobáiki Samisk senter.

Du vil garantert trives på Evenskjer om du er på besøk, om du er på gjennomreise eller om du er turist.
Og for våre innbyggere, både ung og gammel, så er Evenskjer en veldig trygg og god plass å vokse opp på.

Sjekk her for alt det flotte og spennende som kan oppleves på Evenskjer og omland.
Med dette Interaktive kartet kan du bli bedre kjent med Evenskjer!

BO PÅ EVENSKJER

bolig - jobb - barnehage - skole

EVENTKALENDER

"hva skjer" - events og arrangement

VISIT EVENSKJER

overnatting - mat og drikke

AKTIVITETER

mye å gjøre - fantastisk natur

NÆRINGSLIV

handel - servicebedrifter - til tjeneste

INTERAKTIVT KART

levende kart over Evenskjer

EVENSKJER = KORTREIST TIL ALT

"Kortreist til alt" er veldig beskrivende for Evenskjer som ligger i hjertet av en region full av vakre opplevelser og muligheter.

Med bil eller buss er det kort vei til alt! 10 min. til flyplass på Evenes - Fra Evenes til Oslo tar det kun 1 t. 45 min., og skal du til varmere strøk er det under 7 timer til Gran Canaria.
Det er bare 30 min. til Hurtigruta og hurtigbåt i Harstad - 50 min. til togstasjonen i Narvik - 1,5 t. til Lofoten -
2,5 t. til Senja -  3,5 t. til Tromsø - 1,5 t. til Riksgrensen Sverige. 

Vågsfjordens perle Harstad, er vår nærmeste bynabo. Og bare en svipptur med bil eller med buss så har du tilgang til blant annet Grottebadet, Sams Lekeland, Harstad Kino, Harstad Kulturhus, Adolfkanonen, Festspillene i Nord-Norge, Norges kuleste festival Bakgården, Sollia Alpinsenter og en ny sykkelpark med Nordens største Pumptrack.
Ønsker du å ta turen til verdens nordligste dyrepark Polar Zoo i Bardu, eller til det fantastiske Narvikfjellet, så er heller ikke turen lang. Og for å ikke glemme Dronningruta og Nyksund i vakre Vesterålen, og Svolværgeita i eksotiske Lofoten.

Med andre ord, konklusjonen er enkel: Evenskjer = "Kortreist til alt"

VISIT HARSTAD

30 minutter med bil

VISIT NARVIK

50 minutter med bil

VISIT LOFOTEN

90 minutter med bil

 #EVENSKJER - INSTAGRAM

 TJELDSUND - MIDT I NORD NORGE